Dit zijn de meest technische auto’s van 2022

Op de Nederlandse wegen zijn steeds meer elektrische auto’s te vinden, voorzien van de nieuwste technologie en innovatieve snufjes. Naast Tesla hebben ook andere autogiganten dit jaar nieuwe modellen op de markt gebracht, voorzien van de meest moderne technieken. Benieuwd wat ze allemaal kunnen? Hieronder vind je enkele van de meeste technische elektrische auto’s van 2022.

Volkswagen ID.5 pro

Je moet er niet aan denken dat er wat met deze auto gebeurt, dus een goede Volkswagen verzekering is op zijn plaats. Niet alleen vanwege de techniek van deze auto, maar ook vanwege het expressieve design. De elektrische 1D.5 combineert namelijk het stoere van een SUV met het elegante van een coupé. Opvallend is de actieradius van het model, met zo’n 516 kilometer. Weerstand heeft de auto nauwelijks door het gestroomlijnde design en ook de binnenkant van de ID.5 mag er wezen. 

Het MEB-platform zorgt ervoor dat passagiers met lange benen uitstekend kunnen zitten en de achtergrondverlichting (10 kleuren) zorgt voor een huiselijke sfeer. Je hoeft alleen nog maar een muziekje op te zetten via het 12 inch multimediasysteem en de rit kan van start gaan.  Lane Assist en de Adaptive Cruise Control zorgen voor een veilige reis en de automatische airconditioning maakt het rijden nog aangenamer. Eenmaal op de bestemming aangekomen? De parkeersensoren voor en achter maken parkeren tot kinderspel.

Renault Megane E-Tech Electric

Je auto verzekeren in Nederland is verplicht, zodat je verzekerd bent voor schade die je aan anderen toebrengt. De kans hierop is echter stukken kleiner met de slimme Renault Megane E-Tech. Deze nieuwe elektrische auto heeft een iets kleinere actieradius dan de Volkswagen ID.5 pro (470 kilometer), maar is eveneens snel op te laden. Het onderscheidend vermogen van deze auto zit hem met name in de slimme rijhulpsystemen.

In totaal is deze Renault Megane uitgerust met 8 rijhulp technologieën, waaronder een smart rear view mirror, active driver assist en adaptive vision koplampen. Ook beschikt de auto over rear cross traffic alert, blind spot warning en lane departure prevention. Tel daar de volledige Google-integratie en het geluidssysteem van Harman Kardon bij op en je hebt een elektrische auto te pakken die zijn weerga niet kent.

MG 5 Luxury edition

Het merk MG behoort niet tot de bekendste van Nederland, maar ook deze producent levert auto’s vol hoogstaande technische innovaties af. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe MG 5, die sinds begin dit jaar op de markt is. Deze elektrische auto beschikt eveneens over een behoorlijke actieradius (400 kilometer) en beschikt naast zaken als adaptive cruise control en lane keep assistante ook over traffic jam assistante. Andere zaken die de MG 5 aantrekkelijk maken zijn de 360-graden camera, een regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel en een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel. Ook het gloednieuwe connectiviteitssysteem MG iSmart Lite zorgt voor een intelligente rijervaring.

 

Gerelateerde berichten