Het kiezen van je telefoon reparateur

Het gebeurt ons allemaal wel eens, het stukgaan van onze telefoon. Waarschijnlijk is het al eens gebeurd in je leven. Wanneer het dichtbij het einde van je abonnement is neem je waarschijnlijk een tijdelijk toestel van een vriend of familie maar nu is het al snel na de aanschaf van de telefoon zover. Je wil hem laten repareren, maar hoe kies je de reparateur die het uiteindelijk gaat doen? 

Online of offline

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of je de telefoon online of offline laat repareren. Niet letterlijk natuurlijk, we hebben het hier over of je de reparatie online bestelt of dat je de telefoon wegbrengt naar een fysieke locatie. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Bij een online reparatie wordt je telefoon vaak kosteloos opgehaald, kun je hem kosteloos opsturen of komt de reparateur zelfs naar je toe. Dit scheelt tijd. Als je hem wegbrengt naar een fysieke locatie ben je zelf meer tijd kwijt maar is er ook een kans dat je de telefoon sneller terug hebt.

In de stad of juist niet?

In de grote stad is het aanbod aan telefoon reparateurs enorm. Fysieke winkels voor telefoon reparatie Amsterdam en telefoon reparatie Rotterdam is niet altijd gericht op Nederlandse klanten maar op toeristen. Hier moet je dus goed op letten bij het kiezen van je telefoon reparateur in de stad. Als je niet in de stad zit zijn er ook minder online services die je telefoon ophalen en weer terugbrengen of zelfs naar je toe komen. Hier is een lokale winkel misschien de snellere optie.

Prijs

Een van de factoren die natuurlijk veel weegt is de prijs van de service van de reparateur. Reparaties aan je telefoon kunnen al vrij snel vrij duur uitvallen. Het is wel belangrijk om je niet kapot te staren op de prijs van de reparatie. Het is beter om een kwalitatief goede reparatie te hebben dan een slechte reparatie waardoor na twee weken er nog een reparatie nodig is. Het vergelijken van prijzen is een goed idee, maar baseer je keuze hier niet alléén op.

Service

Hetgeen wat de verschillende reparateurs uit elkaar houdt is hun service. We hebben het hier niet over hoe vriendelijk ze zijn, hoewel dit natuurlijk wel een deel ervan is, maar de kwaliteit van alles wat ze doen. Nemen ze de tijd met de reparatie en werken ze alles goed af en houden ze rekening met jouw verzoeken of raffelen ze alles af en leveren ze niet op de afgesproken tijd. De beste manier om een reparateur te kiezen is om reviews van de service van de reparateurs op te zoeken en op basis hiervan een keuze te maken.

Gerelateerde berichten